26 Μαΐ 2009

ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ…

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ Α.Ο.ΔΗ.Π.


Photobucket
Κοντέψαμε να ξεχάσουμε πως η Ακαδημία μας είχε προκριθεί στους «4» του τουρνουά Περιστερίου. Ήρθαν όμως οι διοργανωτές μετά από δύο μήνες να μας το θυμίσουν.
Και μάλιστα να βάλουν τους αγώνες την Τετάρτη 27/5.
Έγινε λοιπόν η κλήρωση και τα ζευγάρια είναι:
Α.Ο.ΔΗ.Π – COSMOS CLUB
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ
.
Φουλ πρόγραμμα λοιπόν για την Ακαδημία που έχει και τον προημιτελικό του Μπουρλής το Σαββατοκύριακο και τον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης την Τετάρτη 3/6.


.

.


ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ..
…βρίσκονται οι ομάδες που έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους στα προημιτελικά του τουρνουά Ακαδημιών του Μπουρλής.
Και αυτό γιατί περιμένουν την απόφαση της επιτροπής για τον αγώνα Renti Soccer – Φοίβος Αργ. , που διακόπηκε.
Το φύλλο αγώνα είναι στα χέρια του Κου Γιωτάκη και σήμερα το βράδυ (δεν μπορεί να υπάρξει και άλλη καθυστέρηση) θα παρθεί η απόφαση και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια των προημιτελικών αγώνων , που σημειωτέον είναι προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μαϊου.
Θυμίζουμε ότι στον Α΄ όμιλο η τελική κατάταξη είναι:
1. ΜΙΛΩΝ(1) 83
2. ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΡΗΣ 75
3. ΦΗΜΗ ΑΛΙΜΟΥ 74
4. SOCCERINO 62
ενώ στον Β΄ όμιλο , χωρίς να υπολογίζεται το παιχνίδι που διακόπηκε ,η βαθμολογία είναι:
1. COSMOS CLUB 77
2. ΦΟΙΒΟΣ ΑΡΓ. 77
3. RENTI SOCCER 72
4. ΜΙΛΩΝ(2) 61
Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Τετάρτη 3/6 και κατά πάσα πιθανότητα ο μεγάλος τελικός και ο
αγώνας για την 3η θέση θα γίνουν την Τετάρτη 10/6

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ RENTI SOCCER
Σε χθεσινό σχόλιό μας αναρωτηθήκαμε σχετικά με την θέση (επίσημη) που παίρνει η ομάδα του Renti Soccer στο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε.
Επικοινωνήσαμε με τους υπεύθυνους της ομάδας του Renti Soccer για να ζητήσουμε την άποψη τους για ότι έγινε την Κυριακή το πρωϊ.
Με λίγα λόγια αυτά που μας είπαν είναι :
1. Τα επεισόδια ήταν περιορισμένα και έγιναν με την συμμετοχή ανθρώπων και των δύο πλευρών.
2. Το περιπολικό της αστυνομίας που κλήθηκε από τον προπονητή του Φοίβου Αργ. , Κο Κούση , ήρθε στο γήπεδο , αφού ο αγώνας είχε διακοπεί και η ομάδα του Φοίβου είχε αποχωρήσει.
3. Δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η προσωπική συμπεριφορά κάθε ενός από τους ανθρώπους που παρακολουθούν ένα παιχνίδι , τόσο από την μία , όσο και από την άλλη πλευρά.
4. Η προσπάθεια των υπευθύνων του Renti Soccer έχει σαν στόχο να μην δοθεί συνέχεια
στην αντιπαράθεση και να μην πάρει την μορφή «κόντρας διαρκείας» μεταξύ των ομάδων.
Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο blog του Φοίβου Αργ. και που συνεπώς θεωρούμε ότι απηχεί την επίσημη άποψη του συλλόγου αναφέρει :
1. Ότι από την αρχή του αγώνα ο προπονητής Παναγιώτης Κούσης , ήταν στόχος ύβρεων και προπηλακισμών, από την πλευρά των ανθρώπων του Renti Soccer.
2. Ο διαιτητής δεν άντεξε την πίεση (από την πλευρά των γονιών του Renti) και γι’ αυτό διέκοψε τον αγώνα.
3. Η διοίκηση του Φοίβου κάλεσε αστυνομική δύναμη , της οποίας η παρουσία επέτρεψε την ασφαλή αποχώρηση της ομάδας .
4. Ζητάει την αποβολή της ομάδας του Renti Soccer από την συνέχεια του τουρνουά , επειδή όπως λέει υπάρχει και προηγούμενο στο «Θουκυδίδειο» τουρνουά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συνοπτική παράθεση των απόψεων γίνεται ειδησεογραφικά και δεν σημαίνει ότι , η υποχρέωσή μας να τις παρουσιάσουμε , δηλώνει την συμφωνία μας με την μία η την άλλη.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΑΣΟΣ» !
Την Κυριακή στον αγώνα Renti Soccer – Φοίβος Αργ. ΠΛΗΓΩΘΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ
ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. Το γράψαμε και επιμένουμε ότι αυτό είναι το ΠΡΩΤΕΥΟΝ.
Με την μέχρι σήμερα στάση μας μέσα από την ιστοσελίδα έχουμε δείξει την πρόθεσή μας να παίρνουμε θέση και να λέμε την γνώμη μας ευθαρσώς σε οποιοδήποτε θέμα πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και έχει να κάνει με λαθεμένες (ενίοτε και άρρωστες) αντιλήψεις που υπάρχουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και δυστυχώς μεταφέρονται και στα παιδικά τουρνουά όπου και πολλαπλασιάζουν τις αρνητικές τους παρενέργειες.
Οι παρεμβάσεις και τα σχολιά μας δεν είχαν , ούτε θα έχουν , στόχο την «προάσπιση» κάποιου «λάβαρου» , η την «καθαρότητα» κάποιας φυλής που «τυχαίνει» να παροικεί γύρω από ένα ποδοσφαιρικό club η σωματείο. Η αντίληψη που ξεκινάει θεωρώντας τα πράγματα στη βάση του δόγματος «εμείς είμαστε οι καλοί και σωστοί» είναι πολύ μακριά από τις δικές μας αντιλήψεις. Η θέση και η στάση του καθενός είναι προσωπικό ζήτημα και εκφράζεται με τις πράξεις του και τις απόψεις του. Η τοποθέτηση των ανθρώπων σε «ράφια» με ετικέττες απρόσωπες (κοινωνικές , πολιτικές , αθλητικές ) είναι λογική «κοινωνικά επικίνδυνη» !
Στο ποδόσφαιρο αυτό το φαινόμενο του διαχωρισμού απόψεων και συμπεριφορών όχι με βάση πραγματικά κριτήρια αλλά με κατασκευασμένα «ιδεολογήματα» είναι κανόνας.
Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος τις οπαδικές αθλητικές εφημερίδες για να καταλάβει.
Ο διαχωρισμός γίνεται στη βάση της «καθαρότητας» μιας ομάδας ιδέας-θρησκείας και το
«βάπτισμα» δίνει στον κάθε οπαδό το χρίσμα του «εκλεκτού». Από εκεί και μετά η προσωπική συμπεριφορά και στάση κρίνεται με βάση τα δόγματα . Αν το οτιδήποτε , γίνεται για το καλό της «ιδέας-θρησκείας» είναι επιτρεπτό και αν αντιβαίνει σ’ αυτό είναι απορριπτέο και μεμπτό.
Δεν είναι όμως έτσι. Σωστές και λάθος αντιλήψεις , σωστές και λάθος συμπεριφορές υπάρχουν παντού . Και με βάση αυτό πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς και να αποφεύγουμε τα «τσουβαλιάσματα».
Αυτά για να γίνει κατανοητό από όλους όσους κάνουν τον κόπο να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας με ποια λογική λειτουργούμε.
Και για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με το «δέντρο» πρέπει πρώτα να φροντίσουμε το «δάσος» .Και το δάσος στην προκειμένη περίπτωση είναι τα παιδιά όλων των ομάδων και κυρίως το κομμάτι (του δάσους) που βρέθηκε κοντά στην «φωτιά» , δηλ. τα παιδιά του Φοίβου Αργ. και του Renti Soccer.
Να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά μας κύριοι , ακόμα και για κάτι στο οποίο δεν μετείχαμε! Ας τους εξηγήσουμε πως πρέπει να μας αμφισβητούν και να μας απορρίπτουν όταν κάνουμε λάθος. Να τα ωθήσουμε να κρίνουν και όχι να αποδέχονται. Ας τους προσφέρουμε ασπίδα την σωστή αντίληψη και συμπεριφορά! Έτσι θα αποκτήσει περιεχόμενο το ότι είμαστε γονείς τους !
ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΑ
Σήμερα είμαστε δύο μέρες μακριά από τα γεγονότα.
Το ότι συνέβησαν σε ένα αγώνα παιδιών, όπου δεν υπήρχαν «τρίτοι» (αν και από καθαρή συγκυρία δεν βρεθήκαμε στον αγώνα αφού υπήρχε ο αγώνας της δικής μας ομάδας λίγο μετά) δυσκολεύει την αξιολόγηση των στοιχείων και απόψεων που ακούγονται.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν παρουσιάζοντας ασχολίαστα ότι επίσημα έχει γραφτεί και ακουστεί να σταθούμε σε μερικά ερωτήματα που χρειάζεται να απαντηθούν.
1. Το σίγουρο γεγονός είναι ότι έγιναν επεισόδια.
2. Το δεύτερο είναι ότι τα επεισόδια ήταν τέτοια που κλήθηκε η αστυνομία (από την πλευρά του Φοίβου Αργ.)
3. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα , αλλά αν και προσπαθήσαμε δεν μάθαμε αν το έκανε μόνο για ζητήματα που αφορούσαν την προσωπική του δυσκολία να συνεχίσει το παιχνίδι η κατέγραψε στο φύλλο αγώνα και τα επεισόδια.
4. Η πλευρά των οργανωτών δηλώνει ότι η όποια απόφαση θα παρθεί με βάση το φύλλο αγώνος.
5. Η πλευρά του Φοίβου Αργ. από την Κυριακή το βράδι ανάρτησε ανακοίνωση στο blog που διατηρεί , με την οποία καταγγέλει ότι υπήρξαν προκλήσεις και επίθεση από την πλευρά των φιλάθλων του Renti Soccer στους γονείς και τον προπονητή της ομάδας και εκφράζει την άποψή της για τα γεγονότα.
Αυτά είναι τα δεδομένα και με βάση αυτά αναρωτιόμαστε.
Απασχολεί τους υπεύθυνους του τουρνουά το γεγονός των επεισοδίων η απλά θέλουν να κλείσει το ζήτημα «μαλακά» με ένα 3-0αα ?
Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Renti Soccer πήραν επίσημα θέση , όπως όφειλαν να κάνουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ? Δεν κατανοούν πως αν δεν το κάνουν βρίσκονται εκτεθιμένοι ? (ιδιαίτερα μετά τα όσα τους προσάπτει με την ανακοίνωσή του ο Φοίβος Αργ.).
Έχει προχωρήσει η πλευρά του Φοίβου Αργ. σε πιο συγκεκριμένες καταγγελίες ?
Τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά δεν τις ενδιαφέρει το ζήτημα?
Περιμένουν να γίνουν επεισόδια που να τις «αγγίζουν» για να ασχοληθούν ?
Εμείς εκφράζουμε την άποψή μας πως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μπορέσουμε και εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά (τα δικά μας αλλά και όλα τα παιδιά) «ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ» .
ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΣΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά ότι το OURBOYS δεν εκφράζει την επίσημη άποψη του Cosmos Club , αλλά μόνο τους γονείς από το Cosmos Club που συμμετέχουν και στηρίζουν την λειτουργία του και οι οποίοι δεν έχουν οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση στο Club και καμία αρμοδιότητα στις ομάδες του.



ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΜΠΟΥΡΛΗΣ"-ΤΕΛΙΚΟΣ JUNIORS (Φάσεις του αγώνα) from ourboys on Vimeo.