26 Φεβ 2009

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ



Η στατιστική είναι ένας επιστημονικός κλάδος που έχει μπεί πλέον για τα καλά και στο ποδόσφαιρο. Η συνεργασία της σύγχρονης τεχνολογίας και της επιστήμης δίνουν πλέον την πλήρη εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Tον τρόπο που παίζει κάθε ομάδα , ποιά ομάδα έχει κατοχή , περισσότερες ευκαιρίες και σουτ. Ποιός παίκτης καλύπτει περισσότερα χιλιόμετρα και ποιός κάνει σωστές πάσες. Αυτά τα στοιχεία είναι χρήσιμα περισσότερο για τους προπονητές των ομάδων , αλλά είναι ενδιαφέροντα για όλους.
Εμείς δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε στατιστική. Απλά κάποια στοιχεία που υπάρχουν συγκεντρωμένα θα παραθέσουμε.
Στοιχεία που αφορούν τις ομάδες μας που συμμετέχουν στο τουρνουά Κ. Μπουρλής.
Τις αμυντικές και επιθετικές επιδόσεις τους , τους σκόρερς , τους παίκτες που συμμετείχαν μέχρι τώρα. Ειδικότερα για την ομάδα των Παμπαίδων θα δώσουμε και κάποια παραπάνω στοιχεία μιας και υπάρχουν (κερδισμένα φάουλ , ασιστ κλπ).


ΠΑΙΔΕΣ
Η ομάδα μας είναι στον Β΄ όμιλο του τουρνουά που βρίσκεται στην 19η αγωνιστική. Υπάρχει ρεπό και η ομάδα του ΑΟΚ Φαλήρου αποχώρησε στον β΄γύρο και έτσι τα παιδιά έχουν κερδίσει 3 ματς χωρίς αγώνα. Επίσης το παιχνίδι με τα Σούρμενα (α΄γύρος) αναβλήθηκε και έτσι 15 είναι τα παιχνίδια που έγιναν.
8 νίκες , 4 ισοπαλίες και 3 ήττες ο απολογισμός.
Τα γκολ 35 για την ομάδα μας (2,33 ανά αγώνα) και 16 για τους αντιπάλους μας (1,06 μ.ο).
*Ο Κουτρουμάνος με την βοήθεια των αμυντικών του κράτησε 6 φορές ανέπαφη την εστία του , ενώ σε 5 ματς η επίθεσή μας δεν κατάφερε να σκοράρει.
* 3 από τις ισοπαλίες ήταν χωρίς γκολ (0-0) και μία στο 1-1.
* 3 εξάρες (6-1 , 6-2 με Ανάβυσσο και 6-1 με Γλυκά Νερά) ήταν οι ευρύτερες νίκες μας και το 0-4 με την Ελπίδα Αγ.Αν. η μεγαλύτερη ήττα μας.
Στην διάθεση του Λιβαθηνού ήταν 19 παίκτες και άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο συμμετείχαν όλοι στους αγώνες της ομάδας.
*Πρώτος και χωρίς λεπτό απουσίας ο γκολκίπερ Κουτρουμάνος.
Και στα 15 παιχνίδια έπαιξαν άλλοι 4 (Τουλιαγκάνοφ , Καρατζάς , Ζαφειράτος , Παπαχριστόπουλος). Χαρίτος , Προκοπίου , Μέρτσο και Ζένιου έχασαν από ένα και έπαιξαν σε 14.
13 συμμετοχές είχαν οι Αντύπας , Βασιλικός , Μπαλούτσος & Κολιούλης. Σε 11 παιχνίδια έπαιξαν οι Διαρεμές , Φακούδης & Σταυρινάκης , σε 10 ο Γκέκας (που έλειψε και λόγω τραυματισμού) & ο Καρκατσούλης , ενώ σε 3 παιχνίδια έπαιξε ο Νιάφας που ενσωματώθηκε στην ομάδα τον καινούργιο χρόνο.
*Το σκοράρισμα είναι μοιρασμένο καθώς ο Γκέκας έχει 7 γκολ , ο Χαρίτος 6 , Ζαφειράτος , Κολιούλης , Διαρεμές & Καρκατσούλης από 4 , ο Βασιλικός 2 & από 1 Αντύπας , Καρατζάς , Προκοπίου , Φακούδης (δηλ. 11 στους 19 σκόραραν).

*Τα αποτελέσματα των 15 αγώνων της ομάδας Παίδων είναι:
με Ανάβυσσο 6-1 , 6-2 , με ΑΟΚ Φαλήρου 0-0 , 3-0αα. , με Τράχωνες 0-0 , 0-0 , με Δάφνη ΠΦ 4-0 , 3-2 , με Γλυκά Νερά 6-1 , 2-0 , ρεπό 3-0 , 3-0 , με Μίλωνα 3-1 , με Άρη Βούλας 1-1 , με Μοσχάτο 0-1 , με Renti Soccer 1-3 , με Σούρμενα αναβλήθηκε και με Ελπίδα Αγ.Αν. 0-4 .
ΣΣ: Τα παιχνίδια της κατηγορίας Παίδων διαρκούν 70΄(35΄+35΄) και οι ομάδες αγωνίζονται με 11 ποδοσφαιριστές.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ PAM
19 συνολικά παιχνίδια έχουν δώσει και οι Παμπαίδες μας.
(1 αυτό με τον Άρη Βούλας το πήραν άνευ αγώνος).
Επιθετικά ο μ.ο τους είναι 3,05 γκολ ανά αγώνα ,αφού έχουν στείλει την μπάλα στα δίχτυα 55 φορές. Στα 1,16 γκολ ανά αγώνα το παθητικό τους , μιας και έχουν δεχτεί 21 γκολ.
9 νίκες , 4 ισοπαλίες , 6 ήττες τα αποτελέσματα που έχουν φέρει.
*2 από τις ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες είναι εντός έδρας , ενώ εκτός έχουν κερδίσει 4 φορές και έχουν πάρει 2 ισοπαλίες.
*Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 4 ισοπαλίες μας είναι με διαφορετικό σκορ (0-0 , 1-1, 2-2 , 3-3).
* Η ομάδα έχει κερδίσει ένα πέναλντι στο οποίο αστόχησε (με Φοίβο Βάρης 2-3) και παραχώρησε ένα που έγινε γκολ (με Τράχωνες 1-1).
* Σε 8 παιχνίδια δεν δεχτήκαμε γκολ ενώ μόνο σε 3 οι επιθετικοί μας δεν σκόραραν.
*Μεγαλύτερη νίκη αυτή επί του Άρη Β. με 13-0 , ενώ με 8-0 και 7-0 νικήσαμε ΑΟΝΑ και Ηλιούπολη αντίστοιχα. Μεγαλύτερη ήττα αυτή της 1ης αγωνιστικής με 5-1 από τον Μίλωνα.
*Συνολικά έχουμε κερδίσει 59 κόρνερ (ίσως και 2-3 παραπάνω) ,δηλ.
3,4 περίπου σε κάθε αγώνα (σε 2 περιπτώσεις σημειώθηκε γκολ με παρέμβαση παίκτη μας μετά την εκτέλεση).
* 107 κερδισμένα φάουλ δίνουν ένα μ.ο 6 φάουλ σε κάθε παιχνίδι.
Δύο από αυτά έγιναν γκολ (Κυριακόπουλος , Τάφα ), ενώ σε 2 περιπτώσεις ακόμα από φάουλ έγιναν ασιστ για γκολ.
Πρώτος σε κερδισμένα φάουλ ο Βάσσος με 24, ενώ 11 κέρδισε ο Παύλου , 9 ο Τσακανίκας και από 7 Ζαφειράτος , Κορφιάς , Μπέρτζος και Τάφα.

*Ο Γιάννης Λιβαθηνός ξεκίνησε με ένα γκρουπ 19 παικτών από τους οποίους συνεχίζουν οι 17 (Παπαδόπουλος και Γαρδέρης αποχώρησαν)
5 μόνο από αυτούς είναι γεννημένοι το 1996 (Αστροπαλιώτης , Παύλου , Μενενάκος , Τσακανίκας και Κυριακόπουλος) , ενώ οι υπόλοιποι είναι ‘97άρηδες.
*Ο Μπέρτζος έχει το απόλυτο χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής. Άλλοι 5 έχουν παίξει σ’ όλα τα παιχνίδια (Κουσιάδης , Κορφιάς , Μιζίρι , Μενενάκος και Βάσσος). Ζαφειράτος και Οικονόμου έχουν χάσει από ένα ματς , ενώ από 16 συμμετοχές έχουν Παύλου και Τσακανίκας. Σε 14 ματς αγωνίστηκε ο Αστροπαλιώτης και 13 συμμετοχές έχουν Τάφα , Ευσταθιάδης και Καπετάνης.
Τέλος 9 φορές έπαιξε ο Φίλντισης και 7 φορές ο Αγγελόπουλος.
(Παπαδόπουλος και Γαρδέρης είχαν 8 & 5 συμμετοχές αντίστοιχα).
*Στις ασίστ Παύλου και Βάσσος έχουν από 5 , ο Ζαφειράτος και ο Τσακανίκας από 3 και από μία Οικονόμου ,Κυριακόπουλος και Αστροπαλιώτης.
* Τρία γκολ σημειώθηκαν από κεφαλιές (Αστροπαλιώτης ,Οικονόμου , Ζαφειράτος) και 5 με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή ( Ζαφειράτος 2 , Κορφιάς , Κυριακόπουλος , Παπαδόπουλος).

* Πρώτος σκόρερ ο Αστροπαλιώτης με 14 γκολ και ακολουθούν , ο Παύλου με 7 , Οικονόμου και Βάσσος από 5 , Ζαφειράτος με 4, Τσακανίκας και Ευσταθιάδης από 3 , Κυριακόπουλος , Κορφιάς , Μιζίρι και Φίλντισης με 2 , ενώ από 1 έχουν Καπετάνης , Μπέρτζος , Τάφα και Παπαδόπουλος (δηλ. 15 στους 17 σκόραραν).
*Τρία από τα γκολ που πετύχαμε ήταν αυτογκόλ.
ΣΣ: Οι αγώνες των Παμπαίδων είναι διάρκειας 60΄(30΄+30΄) και γίνονται σε κανονικό γήπεδο με 11 ποδοσφαιριστές για κάθε ομάδα.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ akad
Τα παιδιά της Ακαδημίας έχουν παίξει 16 ματς , ενω 2 φορές οι «αντίπαλοί» τους δεν κατέβηκαν και μία αγωνιστική είχαν ρεπό (και τα τρία αυτά ματς χρεώθηκαν νίκες άνευ αγώνος).
Είναι η μία απ’ τις δύο αήττητες ομάδες σ’ όλο το τουρνουά με 17 νίκες και δύο ισοπαλίες (μία εκτός και μία εντός).
61 είναι τα γκολ που έχουν πετύχει ( 3,81 ανά αγώνα) και μόλις 14 έχουν δεχτεί (0,875 μ.ο).

*Δεν έχουν κερδίσει πέναλντι και παραχώρησαν ένα στο οποίο οι αντίπαλοί τους ευστόχησαν.
*Η εστία μας έμεινε απαραβίαστη σε 8 παιχνίδια (τα 5 συνεχόμενα).
Απ’ την άλλη σ’ όλα τα ματς η επίθεσή μας σκόραρε.
* Μεγαλύτερες σε εύρος νίκες το 8-0 με τον Φωστήρα Ηλ. και το 8-1 με τον Ίκαρο Καλ.
* 4 φορές ο Κακαβούλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ , ενώ ο ίδιος παίκτης έχει σημειώσει γκολ και με απ’ ευθείας κτύπημα κόρνερ.
* Η αεροπορία (Ταμπάκης , Κολάγκης) πέτυχε 2 γκολ με κεφαλιές
.
*Και στην Ακαδημία , ο Διονύσης Ροματζάς εφάρμοσε την «συνταγή» ενός σταθερού κορμού παικτών. Συνολικά χρησιμοποίησε 16 παίκτες από τους οποίους οι 6 (Λάλας , Μπαλούτσος , Μπούζας Θ. ,Γκόλιας και οι τερματοφύλακες Παπαγιάννης και Χατζημακρής είναι ‘99άρηδες) και οι υπόλοιποι 10 γεννημένοι το 1998.
portiero* Ο αναντικατάστατος Σαμπατάκος είχε συμμετοχή και στα 16 παιχνίδια ενώ ο Παπαγιάννης πήρε θέση κάτω απ’ τα δοκάρια 2 φορές και μία ο Χατζημακρής. Άλλα 4 παιδιά έπαιξαν και στα 16 ματς (Ταμπάκης , Κολάγκης , Κακαβούλας , Λάλας) και 3 είχαν 15 συμμετοχές (Μπούζας Γ. , Μούρτζης , Μπαλούτσος). Ο Μπαράκος πήρε 13 παιχνίδια στα πόδια του και οι Μπούζας Θ. και Λαμπρόπουλος είχαν από 11 συμμετοχές.
Ο Κουτσομύτης που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό για έξι βδομάδες είχε 10 συμμετοχές , ο Γκουμάς 9 και ο Γκόλιας 6.
* Πρώτος σκόρερ και μέσα στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης για τους σκόρερς ο Μούρτζης με 17 γκολ , ενώ ο Κακαβούλας έχει 14.
Στα 7 είναι ο Λάλας , 6 έχει ο Ταμπάκης , 5 ο «μικρός» Μπούζας , από 3 Μπαλούτσος και Κολάγκης , 2 ο Λαμπρόπουλος και από ένα οι Γιάννηδες Κουτσομύτης και Μπούζας και ο Γκουμάς. Ένα γκολ έβαλε για λογαριασμό μας αντίπαλος αμυντικός.
ΣΣ: Τα παιχνίδια σ’ αυτήν την κατηγορία διαρκούν 50΄(25΄+25΄) και οι ομάδες αγωνίζονται με 9 παίκτες.

JUNIOR jun
Έχουν δώσει μέχρι τώρα 19 παιχνίδια (τα δύο απ’ αυτά τα κέρδισαν άνευ αγώνος , με ΓΣΑ και Ηλιούπολη).
Πέτυχαν 12 νίκες , είχαν 2 ισοπαλίες , και ηττήθηκαν 5 φορές.
Έβαλαν 35 γκολ (2,06μ.ο ανά αγώνα) στους αντιπάλους τους και δέχτηκαν 22 (1,3μ.ο).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι :
*Τις 5 ήττες τις έκαναν με τρείς από τις ομάδες που προκρίθηκαν από τον όμιλο αλλά δεν θα αντιμετωπίσουμε στην δεύτερη φάση.
(2 από Φοίβο Αργ. , 2 από Renti Soccer & 1 από Π. Φάληρο).
* Τις 2 ισοπαλίες τις έκαναν με την ίδια ομάδα (Μίλωνα) , που είναι αντίπαλός μας και στη φάση των play-off.
*Κέρδισαν 2 πέναλντι (ένα γκολ, ένα χαμένο) , ενώ παραχώρησαν 1 στο οποίο οι αντίπαλοί μας αστόχησαν.
*Σε 5 από τα 17 παιχνίδια έμεινε απαραβίαστη η εστία μας ,ενώ σε 4 δεν μπόρεσαν τα παιδιά μας να πετύχουν γκολ.

*Μεγαλύτερη νίκη αυτή με 7-0 επί της Ηλιούπολης ενώ δεν είχαμε ήττα με πάνω από 2 γκολ διαφορά.
*Ο Διονύσης Ροματζάς χρησιμοποίησε συνολικά 16 παιδιά (2 από αυτά, ο Διαμαντίδης και ο Στασινόπουλος είναι γεννημένα το 2001 και τα υπόλοιπα το 2000).
6 από αυτά συμμετείχαν και στα 17 παιχνίδια (Διαμαντίδης , Τσιτσώνης , Βαβουράκης , Δημητρόπουλος , Κωσταδήμας & Στασινόπουλος). Άλλα 4 έχασαν από ένα παιχνίδι (Ζωγραφάκης , Λυμπερέας , Ζλατίδης & Μεχμέτι). Αν πάρουμε υπ’ όψιν ότι η ομάδα ξεκινάει με 9 παίκτες βλέπουμε ότι σ’όλα τα παιχνίδια η ομάδα ήταν σταθερή. Δώδεκα συμμετοχές είχαν οι Κορμανός & Παπανικολάου και από έντεκα οι Χαλκιόπουλος & Παπαδημητρίου. Το ρόστερ συμπλήρωσαν από 3 φορές ο Μότσκα και ο Παπαγρηγορίου.
*Δύο ήταν τα γκολ με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ (Δημητρόπουλος , Ζωγραφάκης ) και δύο με κεφαλιά (Ζωγραφάκης , Κορμανός).
*Πρώτοι σκόρερς είναι μέχρι στιγμής ο Ζωγραφάκης με 11 γκολ και ο Κωσταδήμας με 10. Ο Στασινόπουλος έχει πετύχει 5 ,από 2 Ζλατίδης και Λυμπερέας και από 1 οι Μεχμέτι , Δημητρόπουλος , Τσιτσώνης , Κορμανός και Παπανικολάου. (δηλ. 10 στους 14 σκόραραν).
ΣΣ: Θυμίζουμε ότι οι αγώνες των Junior διαρκούν 40΄(20΄+20΄) και οι ομάδες αγωνίζονται με 9 ποδοσφαιριστές.