28 Φεβ 2009


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ..
& Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !



ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΟΥΣ…
ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ !


Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ο ψεύτης παππούς».
Είναι ένα ωραίο βιβλίο, που εξιστορεί την σχέση ενός ογδοντάχρονου παππού με τον δεκάχρονο εγγονό του.

AUU

Ο παππούς είναι, συνταξιούχος ηθοποιός , με πολλές εμπειρίες και πληθώρα γνώσεων , με ιδιαίτερες συνήθειες και πολύ συναισθηματικός ,που έζησε ένα μεγάλο μέρος της νεανικής του ζωής στην Γαλλία.
Ο Αντώνης,ο εγγονός του, προσπαθεί απ’ την μεριά του να καταλάβει τον παππού του και, όπως κάθε εγγόνι, να τον κάνει να νιώσει υπερήφανος γι’ αυτόν .Μια από τις αγαπημένες συνήθειες του παππού είναι να διηγείται, στον Αντώνη και την ρωσίδα οικιακή βοηθό , την Λάρα , ιστορίες από την ζωή του. Ιστορίες που σ’ένα μικρό παιδί , όπως ο Αντώνης , φαίνονταν παράξενες και απίστευτες. Όπως τότε που του είπε πως άργησε στο ραντεβού τους γιατί μπλέχτηκε σε μια διαδήλωση φοιτητών κι’ ένας αστυνομικός τον χτύπησε με το γκλομπ στο κεφάλι ,δείχνοντάς του και το σημάδι στο κούτελό του.
Όμως στη ζωή του παππού υπήρχε ένα μεγάλο μυστήριο για τον Αντώνη.
Το μυστήριο της γιαγιάς. Κάθε φορά που προσπαθούσε ν’ ανοίξει κουβέντα γι’ αυτό ,όλο και κάτι συνέβαινε για να τον σταματήσει. Έτσι ο Αντώνης προσπαθούσε μέσα από κάθε ιστορία του παππού του να αντλήσει πληροφορίες για γιαγιά που δεν γνώρισε ποτέ….
Μια σχέση δυνατή και τρυφερή που θυμίζει σε όλους μας στιγμές που περνάμε η περάσαμε με τους παππούδες μας!
*Το βιβλίο «Ο ψεύτης παππούς» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και στοιχίζει 10€.


ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΘΗΡΑΣ…


ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟΣ !

Από τις 12 Φεβρουαρίου παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η δεύτερη συνέχεια του PINK PANTHER , με νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες του επιθεωρητή Ζακ Κλουζώ.
Ο γκαφατζής επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας επιστρέφει και σε συνεργασία με τους καλύτερους ντετέκτιβς του κόσμου προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του Tornado , ενός επικίνδυνου ληστή που κλέβει πολύτιμα αντικείμενα απ’όλες τις μεγάλες χώρες της γης.
Απολαυστικός ο Στιβ Μάρτιν σαν Κλουζό , πλαισιώνεται από πολλούς καλούς ηθοποιούς σε δεύτερους ρόλους (Ζαν Ρενό , Τζον Γκλιζ , Άντι Γκαρσία , Λίλι Τόμλιν , Έμιλι Πόρτερ και Τζέρεμι Άϊρονς).
Μια ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας και αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος για να την δείτε!
Αθηνά Βάσσου
ΣΣ: Η Αθηνά είναι μαθήτρια της β΄γυμνασίου και τακτική επισκέπτης του OURBOYS.