18 Σεπ 2010

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ :ΒΥΡΩΝΑΣ-COSMOS CLUB

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

ΒΥΡΩΝΑΣ-COSMOS CLUB  7-3

Για το παιχνίδι,που παρακολουθήσαμε το Σάββατο,σίγουρα θα χωρούσαν πολλοί τίτλοι,όπως:
"ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ","ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ...","ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ...ΟΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ","ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ;" κ.α.
Ομως,δεν ήταν παρά το 1ο φιλικό τεστ για τους Παμπαίδες του Cosmos Club και σίγουρα,όσο και αν οι περισσότεροι παίχτες της ομάδας,δεν είναι συνηθισμένοι σε συντριβές,γιατί περί συντριβής επρόκειτο,σίγουρα το αποτέλεσμα αυτό θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη συνέχεια.
Οι δικαιολογίες,που μπορούμε να βρούμε για τη κάκιστη εμφάνιση της ομάδας,είναι ,πράγματι πολλές και η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες απ'αυτές είναι και ουσιαστικές,αρκεί να μη λειτουργήσουν καταπραϋντικά,αλλά διεγερτικά με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης της ομάδας.
Κατά την άποψη του γράφοντος,αλλά και πολλών φίλων της ομάδας,τα αδύνατα σημεία της ομάδας των Παμπαίδων του Cosmos Club,στο συγκεκριμένο παιχνίδι,συνοψίζονται στα κάτωθι:

1)Κακή,πολύ κακή φυσική κατάσταση των παιχτών.Με εξαίρεση τον ταχύτατο Λάλα,οι υπόλοιποι ήταν μια ταχύτητα πιο κάτω από τους αντιπάλους τους σε όλες σχεδόν τις φάσεις.
2)Μη διακριτοί ρόλοι στους παίχτες,με πολύ συχνό ανακάτεμα της τράπουλας από τον προπονητή,πράγμα βέβαια δκαιολογημένο,αφού αυτό τον σκοπό έχουν τα φιλικά παιχνίδια,προκειμένου ο προπονητής να μοντάρει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του,ενόψει των επίσημων παιχνιδιών.
3)Υπερβολικό κουβάλημα της μπάλας,στο χώρο του κέντρου κάτι,που σίγουρα πρέπει να προβλημάτισε τον Διονύση Ρομαντζά,μιας και αυτό που πασχίζει να καταλάβουν οι παίχτες του στη προπόνηση,είναι το passing game,κάτι που σήμερα έλειπε παντελώς.
4)Το στυλ του παιχνιδιού-μπουλούκι,που είδαμε σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού,όταν σε μια απόσταση 3-4 μέτρων υπήρχαν 5-6 παίχτες της ομάδας,αφήνοντας,αντίστοιχα πολλούς ελεύθερους χώρους για τους αντιπάλους τους.
5)Τα τραγικά αμυντικά λάθη,που έδωσαν την αφορμή για την επίτευξη των περισσοτέρων από τα 7 γκολ του Βύρωνα.
6)Η έλλειψη ενός βαρύ σέντερ-φορ,πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα και τα 3 γκολ της ομάδας του Κολωνού,να τα πετύχουν περιφερειακοί παίχτες.
και τέλος (αλλά κυρίαρχα σε βαρύτητα)
7)Η θέση 1.Τεράστιο πρόβλημα,για τη συγκεκριμένη ομάδα,αποτελεί η έλειψη 98άρη τερματοφύλακα,με την ανάλογη σωματοδομή και την εμπειρία των γκολπόστ του 11x11.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Δεν στοχοποιούμε το παιδί που προσπάθησε,χωρίς επιτυχία,να υπερασπιστεί ταγκολπόστ της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα.Ο συγκεκριμένος παίχτης,άλλωστε ,κλήθηκε να καλύψει το κενό,που δημιούργησε η μετακίνηση του μέχρι πέρυσι τερματοφύλακα της ομάδας,σε νέα ομάδα,χωρίς να έχει αγωνιστεί,ούτε προπονηθεί,ποτέ σε μεγάλα γκολπόστ,χωρίς να έχει την εμπειρία του γηπέδου 11x11,και να ανήκει ηλικιακά,αλλά και από άποψη σωματοδομής,στη συνοδεύουσα φουρνιά των 99'αρηδων.
Ηταν εμφανέστατη η αγωνία των αμυντικών,προκειμένου να μη βρεθούν οι αντίπαλοι επιθετικοί σε επίκαιρη θέση,πράγμα που συνέβαλλε τα μέγιστα στη μη σωστή διαχείρηση του παιχνιδιού από την ομάδα μας.Για το συγκεκριμένο πρόβλημα,η ομάδα του Κολωνού εκπέμπει SOS!!!
Γι αυτό ακριβώς και ο τίτλος που επιλέξαμε ήταν "ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ"
Η συγκεκριμένη ομάδα,με ένα ,προπονητή και με τον κύριο κορμό της, νάχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια ανεπανάληπτες στιγμές στους φίλους της,είναι κάτι παράπάνω από σίγουρο,ότι συντομότατα θα βρει τον δρόμο της.Αρκεί,αύριο κιόλας να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.
Οσον φορά στον αγώνα,δεν αξίζει ιδιαίτερης περιγραφής,Για την ιστορία σημειώνουμε,πως 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του Cosmos πέτυχε ο Λάλας(36',48'),που αστόχησε και σε χτύπημα πέναλτυ,που κέρδισε ο ίδιος και ο Γιάννης Μπούζας στο 50'.
Για την ομάδα του Βύρωνα,που παρεπιπτόντως παρουσίασε πολύ καλό σύνολο και με πλούσιο  έμψυχο δυναμικό,τα γκολ επετεύχθηκαν στα 10',11',17',30,41',51΄ και 60'.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ