14 Ιουν 2009

COSMOS CLUB

ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Κλείσιμο της φετινής σεζόν στο Cosmos Club.
Τα παιδιά των ομάδων του Cosmos έκαναν μια τελευταία βραδινή και ελεύθερη «προπόνηση» και οι γονείς και συγγενείς τους για άλλη μια φορά «αντιμετώπισαν» μεζέδες και μπυρίτσες και νίκησαν με άνεση.





«Τιμώμενα πρόσωπα» τα παιδιά του ’94 που πήραν αναμνηστικά από την διοίκηση του Club για την πολύχρονη προσφορά τους και τις ευχές όλων μας για καλή συνέχεια στην ζωή τους αλλά και στην ποδοσφαιρική τους καριέρα.
Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του Cosmos Club , Τάκης Παπαχριστόπουλος , αναφέρθηκε στην πετυχημένη πορεία των 4 αγωνιστικών ομάδων μας και στάθηκε ιδιαίτερα στις επιτυχίες των JUNIOR, που πήραν την 2η θέση και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ που πήρε την 3η θέση στο 5ο τουρνουά Μπουρλής. Ευχαρίστησε τους προπονητές μας Γιάννη Λιβαθηνό , Διονύση Ροματζά και Νίκο Πετρόπουλο για την δουλειά τους και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και ραντεβού τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η γιορτινή εκδήλωση περιελάμβανε και δύο πρωτότυπους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Στον πρώτο χρονικά που είχε την μορφή «χάπενινγκ» οι Παίδες «έδειραν» ποδοσφαιρικά τους μπαμπάδες τους δείχνοντάς τους πως «όποιος είναι έξω απ’ τον χορό , πολλά τραγούδια ξέρει».
Στον δεύτερο οι μπαμπάδες των Παμπαίδων και της Ακαδημίας αντιμετώπισαν τους μπαμπάδες των Junior σ’ ένα ματς με αρκετό ενδιαφέρον που η λήξη του βρήκε τους πρώτους νικητές και όλους να «ξεφυσάνε με ανακούφιση». Θα ήταν παράλειψη να μην σταθούμε στο «ρεσιτάλ διαιτησίας» του Γεράσιμου που «σφυρίζοντας αδιάφορα» έκανε αισθητή την απουσία του σε κάθε κρίσιμη φάση !

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !






ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

(από τον πατέρα ενός παιδιού από την ομάδα της Ακαδημίας του COSMOS CLUB)


Οταν,πριν από 9 ,περίπου μήνες ξεκίνησε τα πρώτα αγωνιστικά της βήματα η ομάδα
της Ακαδημίας μας,υπό τη καθοδήγηση του Διονύση Ροματζά,όλοι πιστεύαμε πως θα δούμε μεν καλό ποδόσφαιρο,δεν νομίζω,όμως,ότι πίστευε κανείς,ότι 9 μήνες μετά θα μιλάγαμε για μια ηρωική παρέα 12 παιδιών,που συμμετείχε σε 4 τουρνουά και που και στα 4 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο,παίζοντας σε 1 τελικό και 3 μικρούς τελικούς και καταλαμβάνοντας,τελικά, μία 2η θέση,μία 3η θέση και δύο 4ες θέσεις.
Μια παρέα παιδιών,που αψηφώντας τη κούραση συνεχόμενων αγώνων,ξεπερνώντας την ατυχία πολυήμερων απουσιών βασικών παικτών ,λόγω τραυματισμών,παίζοντας
πολλές φορές με άδειο τον πάγκο από αναπληρωματικούς,κατάφεραν και μας έκαναν ένθερμους οπαδούς της,αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και το σεβασμό και τη καταξίωση και από άλλες ομάδες.
Ηταν μια ομάδα που ζούσε τη κάθε ποδοσφαιρική στιγμή της έντονα,είτε με συναισ-
θήματα χαράς, είτε λύπης.
Ηταν μια ομάδα ικανή για όλα.Ικανή να αλώσει αήττητες έδρες ,αλλά και ικανή να χάσει βαθμούς σε αγώνες φαινομενικά εύκολους.
Ηταν μια ομάδα,που άλλοτε δίδασκε όμαδικό ποδόσφαιρο ,άλλοτε προχωρούσε με τις ατομικές εξάρσεις παιχτών της και άλλοτε,ενώ δεν δικαιούτο τη νίκη,έδειχνε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατακτούσε τα 3ποντα.
Δικαιολογημένα,ο φίλος μου ο Βασίλης τους είχε χαρακτηρίσει από νωρίς σαν «λιοντάρια».
Ομολογώ,πως σχεδόν σε κάθε αγώνα τους,είχα τη βεβαιότητα,πως με κάποιο τρόπο στο τέλος θα κατακτούσαν τη νίκη και σπάνια με διέψευσαν.
Συγκλονιστικές οι στιγμές της πρόκρισης στο προημιτελικό του «ΜΠΟΥΡΛΗΣ»,στα πέναλτυ.

Συγκλονιστικά τα πανηγύρια τους μετά την νίκη τους στο μικρό τελικό του ίδιου τουρνουά και πάλι στα πέναλτυ.
Προσωπικά έχω συγκρατήσει μια σκηνή,που δύσκολα θα ξεχάσω και που είναι ενδεικτική της ποιότητας και σαν προσωπικότητες αυτών των παιδιών:Είναι η στιγμή που περιμένει ο Αγγελος,σαν αρχηγός,να σηκώσει το Κύπελλο για τη 3η θέση,στηριζόμενος σε πατερίτσες λόγω του μόλις πριν 2 μέρες τραυματισμού του.Δίπλα του ο Γιάννης,αρχηγός της ομάδας για τον συγκεκριμένο αγώνα,τον περιμένει και όταν ο υπεύθυνος του τουρνουά καλεί τον Αγγελο για το κύπελλο,αυτός περπατάει παράλληλα μαζί του,προσποιούμενος ότι κουτσαίνει κι εκείνος για συμπαράσταση στον Αγγελο.Κι ο Αγγελος την ώρα που είναι να σηκώσει το κύπελλο,του ζητάει να το σηκώσουν και οι δύο μαζί,όπως και έγινε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Σ’αυτά τα παιδιά,λοιπόν αποφάσισα να αφιερώσω,αρκετές είναι η αλήθεια,ώρες από το Σαββατοκύριακό μου,φτιάχνοντας ένα 3πτυχο οπτικοακουστικό αφιέρωμα,βασισμένο σε 3 άξονες,τους ΠΑΙΧΤΕΣ,τα ΓΚΟΛ και τις ΣΤΙΓΜΕΣ ,που έζησε αυτή η ομάδα.
Σας ευχαριστώ πολύ,παιδιά της ομάδας '98-'99 για το τρόπο ,που ομορφήνατε τα Σαββατοκύριακά μου αυτής της σεζόν.
Νάστε πάντα καλά
και καλές διακοπές


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ

Υ.Γ.Το αφιέρωμα έγινε με οπτικό υλικό από το αρχείο μου,μιας και στο συγκεκριμένο
θέμα υστερήσαμε φέτος οι γονείς των ’98-’99 και έτσι η μη ύπαρξη αρκετου υλικού
για κάποια παιδιά στο αφιέρωμα,οφείλεται μόνο εκεί
.



Μέρος 1ο

ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ
.





.


.






Μέρος 2ο

ΤΑ ΓΚΟΛ

.





.



.
Μέρος 3ο

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ


.