31 Μαρ 2010

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΣΟΦΙΚΟΥ"

26-29/3/2010

Review



ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ…



ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ!!

Όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ομάδας Παμπαίδων στο τουρνουά του Σοφικού όλοι κάναμε την ίδια σκέψη.
Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα , τα παιδιά έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους , επομένως πάμε για διάκριση. Και διάκριση στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν η κατάκτηση μιας από τις τρεις πρώτες θέσεις. Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι ενδόμυχα θέλαμε τελικό και γιατί όχι και πρώτη θέση.
Διάκριση λοιπόν ήρθε , αφού η ομάδα μας πήρε την 3η θέση ανάμεσα στις δώδεκα ομάδες που μετείχαν στο τουρνουά. Ο ενδόμυχος όμως πόθος μας δεν πραγματοποιήθηκε μιας και η διαδικασία των πέναλντι στον ημιτελικό με τους Ίωνες Π.Φ. μας άφησε εκτός τελικού.
Αυτά όμως έχει το ποδόσφαιρο και η εμπειρία του να είσαι αήττητος αλλά τρίτος είναι μια εμπειρία που «πλούτισε» το παλμαρέ των παιδιών μας.
Και μπορεί να δικαιούμαστε κάτι περισσότερο , όμως η 3η θέση , το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα μας και κυρίως η καθολική αναγνώριση από τους αντιπάλους είναι κάτι που δεν είναι και λίγο.
Ας δούμε όμως συνοπτικά την πορεία της ομάδας αυτό το τετραήμερο.

Ξεκινήσαμε με ένα νωθρό 1ο ημίχρονο που μας έφερε να χάνουμε με 1-0 από τις Ακαδημίες Καραταίδη. Όλοι όμως είχαν την πεποίθηση ότι αυτό θα άλλαζε. Και πρώτα απ’ όλα τα παιδιά που με ένα καταιγιστικό 2ο ημίχρονο πέτυχαν 7 γκολ σε 25 λεπτά και κέρδισαν με 7-2.
Σε 6 ώρες έγινε το δεύτερο ματς με την ομάδα των Οινοφύτων. Μια ομάδα που έχοντας 2-3 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μας «στρίμωξε» και μας απείλησε με ήττα. Η ομάδα μας όμως αντέδρασε σωστά έπαιξε παθιασμένα , κράτησε το μηδέν στην άμυνα και με άνα γκολ προς τα τέλος του αγώνα πήρε την νίκη και την πρωτιά στον όμιλό της.
Στα προημιτελικά βρήκαμε ίσως την καλύτερη από τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες , τον Πανιώνιο. Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με την ομάδα μας να είναι καλύτερη και να το επιβεβαιώνει πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο
( 2-0) και περνώντας πανηγυρικά στα ημιτελικά.
Ήδη είχε αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα ο τελικός.
Οι Ίωνες Π.Φ. μπορεί να ήταν μια καλοδουλεμένη ομάδα αλλά το φαβορί ήμασταν εμείς. Κάπου εκεί ήρθαν δυσάρεστα μαντάτα. Ο Ζαφειράτος (κινητήριος μοχλός στο κέντρο) και ο Ταμπάκης που έκανε σπουδαία παιχνίδια στο τουρνουά τέθηκαν εκτός μάχης. Έτσι με 11 μόνο παιδιά τον Κορφιά στο κέντρο και τον Κολάγκη δεξί χαφ διεκδικήσαμε τις έτσι και αλλιώς περισσότερες του αντιπάλου μας πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό. Η κατοχή δικιά μας , οι ευκαιρίες δικές μας αλλά το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι πήγαμε στα πέναλντι όπου κερδίσαμε 2-1 αλλά στα χαμένα και μείναμε εκτός τελικού , αφού από τα εννιά που πήγαν μέσα ο αντίπαλός μας πέτυχε τα περισσότερα (5).
Έτσι την τελευταία μέρα παίξαμε στον μικρό τελικό για 3η-4η θέση με την ομάδα ΓΣ Ηλιούπολης (2). Σαν να μην είχε συμβεί τίποτα την προηγούμενη μέρα η ομάδα μας (πλήρης αυτή την φορά) , πήρε από την αρχή τα «ηνία» , έκανε παιχνίδι , έφτιαξε φάσεις και πέτυχε τρία εντυπωσιακά γκολ πέρνοντας καθαρή νίκη 3-0.
Με αυτόν τον τρόπο κατακτήσαμε την 3η θέση σε ένα τουρνουά που είχε σημαντικές οργανωτικές αδυναμίες αλλά παρ’ όλα αυτά πρόσφερε την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο , να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να κερδίσουν σημαντικές εμπαιρίες.
Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν:
Κουσιάδης , Σαμπατάκος (τερματοφύλακες) , Μιζίρι , Καπετάνης ,Μπέρτζος , Κορφιάς , Τάφα , Ζαφειράτος , Ταμπάκης , Ευσταθιάδης , Μούρτζης , Μπούζας , Βάσσος.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


COSMOS CLUB – AKΑΔΗΜΙΕΣ ΚΑΡΑΤΑΙΔΗ 7-2 (0-1)
Σκόρερς: Bάσσος(2) , Μπούζας(2) , Μούρτζης(2) , Ζαφειράτος.


COSMOS CLUB – AO OINΟΦΥΤΩΝ 1-0 (0-0)
Σκόρερς: Bάσσος


COSMOS CLUB – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0 (1-0)
Σκόρερς: Ταμπάκης , Βάσσος


COSMOS CLUB – ΙΩΝΕΣ Π.Φ. 0-0
4-5 στα πέναλντι


COSMOS CLUB – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3-0
Σκόρερς: Zαφειράτος , Μπούζας , Μπέρτζος