17 Απρ 2009

.

Photobucket

ΠΑΜΕ …ΛΟΥΤΡΑΚΙ

3ο KINDER + SPORT GFD TOURNAMENT

Πριν καλά-καλά ξεστρώσουμε το Πασχαλινό τραπέζι και πριν χωνέψουμε τον παραδοσιακό οβελία , θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τα παιδιά μας για μια νέα ενδιαφέρουσα αθλητική δραστηριότητα που κι’ αυτή τείνει να γίνει παραδοσιακή , αφού φέτος θα γίνει για τρίτη φορά και δείχνει να έχει μέλλον.
Στο Λουτράκι λοιπόν , στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Κέντρου Άθλησης και Αναψυχής «SPORT CAMP» θα διεξαχθεί από τις 20-27 Απριλίου το 3ο Kinder + Sport GFD Tournament που διοργανώνει η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (GFD) , με συμμετοχή ομάδων από τις Ακαδημίες που συνεργάζονται μαζί της , από την Νότια Ελλάδα.
Το τουρνουά θα γίνει σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες
Παιδιά γεννημένα το 1998 και το 1999 (20-23 /4)
Παιδιά γεννημένα το 1996 και το 1997 (20-23 /4)
Παιδιά γεννημένα το 1994 και το 1995 (23-26 /4)


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ COSMOS CLUB

Οι ομάδες του Cosmos Club θα δώσουν για τρίτη χρονιά το παρόν στο τουρνουά.
Φέτος θα υπάρχει συμμετοχή και στις 3 κατηγορίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ’98-‘99
Δέκα παιδιά θα είναι στη διάθεση του Διονύση Ροματζά .
Κακαβούλας , Κολάγκης , Κουτσομύτης , Μούρτζης , Μπαράκος , Μπούζας , Σαμπατάκος (τερμ.) , Ταμπάκης (1998) και Λάλας , Μπαλούτσος (1999).
Στον όμιλο που μετέχει η ομάδα μας θα βρει αντιπάλους τις ομάδες:
Athletic Sports Club Πάτρας
Mini Calcio Ελευσίνας
Αριστέας Άργους
Ρέθυμνο Soccer Club

Το πρώτο παιχνίδι μας θα είναι με την ομάδα Mini Calcio από την Ελευσίνα την Τρίτη το πρωί (10:00) και θα ακολουθήσουν ο αγώνας με το Ρέθυμνο Soccer Club το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:20) και τα δύο παιχνίδια της Τετάρτης με το Athletic Sports Club Πάτρας (11:20) και με τον Αριστέα Άργους (17:00).
Στον άλλο όμιλο της κατηγορίας συμμετέχουν οι ομάδες:
Αθλόπολις Πρέβεζας
Super Goal Καλυβίων
Friends Club Σπάτων
Καρακούσης Sports Center Τρικάλων
Calceto Club Αιγίου

Τα παιχνίδια θα είναι διάρκειας 50΄(δύο ημίχρονα των 25΄) και οι ομάδες θα αγωνίζονται με επτά παίκτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ’96-‘97
Ο Γιάννης Λιβαθηνός θα έχει μαζί του 12 παιδιά.
Αστροπαλιώτης , Μενενάκος (1996) και Βάσσος , Ευσταθιάδης , Ζαφειράτος , Καπετάνης , Κορφιάς , Κουσιάδης (τερμ.) , Μιζίρι , Μπέρτζος , Οικονόμου , Τάφα (1997).
Οι άλλες ομάδες του ομίλου μας είναι:
Αριστέας Άργους
Friends Club Σπάτων
Καρακούσης Sports Center Τρικάλων
Αμμουδιά MFC Πρέβεζας

Πρώτο παιχνίδι την Δευτέρα το απόγευμα (18:20) με την ομάδα Friends Club από τα Σπάτα , ενώ θα ακολουθήσουν ο αγώνας με τον Αριστέα Άργους την Τρίτη την ίδια ώρα και δύο αγώνες την Τετάρτη με το Καρακούσης SC (13:00) και την Αμμουδιά MFC (20:00).
Στον άλλο όμιλο της κατηγορίας μετέχουν οι ομάδες:
Super Goal Καλυβίων
Calceto Club Αιγίου
Mini Calcio Ελευσίνας
Ρέθυμνο Soccer Club
Αθλόπολις Πρέβεζας

Τα παιχνίδια θα είναι διάρκειας 60΄(δύο ημίχρονα των 30΄) και οι ομάδες θα αγωνίζονται με επτά ποδοσφαιριστές.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πιθανόν να υπάρξουν μικροαλλαγές μόνο όσον αφορά τις ώρες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ’94-‘95
Το τουρνουά της κατηγορίας αυτής θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23/4 το απόγευμα.
Τα παιχνίδια θα γίνουν σε κανονικά γήπεδα και θα διαρκούν 70΄. Οι ομάδες θα αγωνίζονται με 11 ποδοσφαιριστές.
Το πρόγραμμα των αγώνων της ομάδας δεν μας έχει γίνει ακόμα γνωστό.
Στην αποστολή θα μετέχουν οι :
Αντύπας , Βασιλικός , Γκέκας , Κολιούλης , Παπαχριστόπουλος , Προκοπίου , Τουλιαγκάνοφ (1994) και Διαρεμές , Ζαφειράτος , Ζένιος , Κουτρουμάνος(τερμ.) , Μέρτσο , Μπαλούτσος , Νιάφας , Σταυρινάκης , Φακούδης , Χαρίτος (1995).



ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ GFD Photobucket

Από την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , λάβαμε δύο δελτία τύπου που αφορούν το 3ο Kinder + Sport GFD Challenge Tournament. Το πρώτο αναφέρεται στην διοργάνωση που γίνεται στο Λουτράκι και στην οποία θα πάρουν μέρος οι ομάδες μας και το δεύτερο στην διοργάνωση που έγινε στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας στα πλαίσια του συγκεκριμένου τουρνουά με συμμετοχή ομάδων Ακαδημιών που συνεργάζονται με την GFD από την Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο.
Για την καλύτερη ενημέρωση τόσο των παιδιών και γονιών του Cosmos Club , αλλά
και γενικότερα των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας , δημοσιεύουμε παρακάτω αυτά τα δελτία τύπου , ευχαριστώντας την GFD για την ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)
3ο KINDER + SPORT GFD CHALLENGE TOURNAMENT
H αγωνιστική χρονιά 2008 – 2009 ήταν γεμάτη για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (GFD) με σημαντικές αθλητικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πασχαλινή περίοδο με τη διεξαγωγή του 3ou KINDER + SPORT GFD CHALLENGE TOURNAMENT που είναι ουσιαστικά μία σειρά τριών (3) μεγάλων πανελλαδικών τουρνουά που θα διεξαχθούν στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και στο Λουτράκι για τις ακαδημίες της Νότιας Ελλάδας.
Οι φιναλίστ των τελικών σε κάθε κατηγορία από καθένα από τα τουρνουά θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στο final 4 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και θα αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε κάθε κατηγορία ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα.
Την οργάνωση των αγώνων έχουν αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης Βασίλης Αργυρίου και ο Υπεύθυνος του Δικτύου Σταμάτης Αργύρης ενώ στο περιθώριο των αγώνων οι υπεύθυνοι και οι προπονητές των ακαδημιών θα ενημερωθούν από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Προπόνησης της GFD Μιχάλη Μητροτάσιο για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης τους της επόμενη αγωνιστική χρονιά.
3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ
Το τουρνουά των 3-5 Πηγαδίων θα διεξαχθεί στις 12 – 15 Απριλίου με τις συμμετέχουσες ομάδες να διαγωνίζονται στις ηλικιακές κατηγορίες των γεννηθέντων 1994 – 1995, των γεννηθέντων 1996 – 1997 και των γεννηθέντων 1998 – 1999.
Η αθλητική εγκατάσταση βρίσκεται 10 χλμ. από την πόλη της Νάουσας και περιλαμβάνει αθλητικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στις οποίες κάνουν την προετοιμασία τους ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Λαμία, την Κατερίνη, τα Ιωάννινα, τη Νάουσα, τη Βέροια και την Σίνδο και αριθμούν συνολικά 250 επίλεκτους αθλητές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά.
Η μεγάλη σημασία του πανελλαδικού αυτού τουρνουά αναδεικνύεται από την παρουσία κλιμακίου από scouters του Παναθηναϊκού, συγκεκριμένα των κ.κ. Τάκη Λουκανίδη, Ράικο Γιάνγιανιν και Κώστα Μάρκου που θα πλαισιώσουν αυτούς της GFD και που θα παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν, σημειώνοντας παράλληλα τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν.
Την οργανωτική ομάδα θα πλαισιώσουν πέντε (5) εθελοντές, φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών και του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης της Σπάρτης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην παραγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Στην αθλητική κατασκήνωση Sportcamp που διαθέτει πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λουτράκι και που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει την προετοιμασία των εθνικών ομάδων πολλών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, θα διεξαχθούν 2 τουρνουά στις 20-23 Απριλίου και στις 23-26 Απριλίου αντίστοιχα.
Στην πρώτη περίοδο οι συμμετέχουσες ομάδες θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες 1996 – 1997 και 1998 – 1999 και στη δεύτερη περίοδο στις κατηγορίες 1994 – 1995 και 1996 – 1997 (λόγω μεγάλης συμμετοχής των ομάδων σε αυτή την κατηγορία θα διεξαχθούν 2 τουρνουά)
Οι συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από το Αίγιο, το Αλιβέρι, τον Άλιμο, την Αμμουδιά Πρεβέζης, το Άργος, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, τα Καλύβια, τον Κολωνό, την Κω, τη Λιβαδειά, την Πάτρα, την Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, τη Ρόδο, τη Σπάρτη, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και το Δάλι Λευκωσίας Κύπρου και αριθμούν συνολικά 600 επίλεκτους αθλητές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά.
Τους αγώνες θα παρακολουθήσει πολυπληθές κλιμάκιο με scouters του Παναθηναϊκού που θα αποτελείται από τους Σπύρο Μαραγκό, Λεωνίδα Βόκολο, Κώστα Ταράση, Γιάννη Βονόρτα, Ράικο Γιάνγιανιν, Αριστείδη Κυριαζή και Γιάννη Γράμμο ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και των υπόλοιπων scouter που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα πλαισιώσουν αυτούς τις GFD.
Την οργανωτική ομάδα αποτελούν τα στελέχη της GFD, το προσωπικό του Sportcamp και δέκα (10) εθελοντές, φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Σπάρτης.
ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ GFD
Αμέσως μετά την λήξη 3ου Kinder + Sport GFD Ghallenge Tournament θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις της GFD και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την αντικατάσταση των κ.κ. Σπύρου και Μάκη Λιβαθινού που αποχώρησαν από τις θέσεις των Προέδρου και Αθλητικού Διευθυντή της GFD αντίστοιχα.
Μέσα στο Μάιο θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες τους καθώς και το πρόγραμμα της GFD για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2)
Με απόλυτη επιτυχία και ύστερα από 4 ημέρες αγωνιστικής δράσης ολοκληρώθηκε το 3ο kinder + Sport GFD sport challenge tournament, το πανελλαδικό τουρνουά της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης, του Δικτύου Ακαδημιών που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με την ομίχλη και την βροχόπτωση να είναι μόνιμοι <συνδαιτυμόνες> των αγώνων, το αγωνιστικό πρόγραμμα διεξήχθη μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους και το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης όλες οι αποστολές καθώς και οι γονείς των νεαρών αθλητών, αποχώρησαν από τα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας με τις καλύτερες εντυπώσεις, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Οι πρώτες 2 ομάδες του τουρνουά σε κάθε κατηγορία κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση των Αθηνών όπου μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες που θα κερδίσουν τις 2 πρώτες θέσεις στο τουρνουά του Λουτρακίου που θα διεξαχθεί την επόμενη βδομάδα και θα αφορά τις ομάδες της Ν. Ελλάδας και των Νησιών, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.
Το τουρνουά διεξήχθη στην πανέμορφη τοποθεσία 3-5 Πηγάδια του νομού Ημαθίας σε υψόμετρο 1.300 μ. και οι 250 επίλεκτοι συμμετέχοντες αθλητές έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας σε ένα μίνι αγωνιστικό μαραθώνιο και παίζοντας συνεχώς πρωί και απόγευμα.
Τους αγώνες παρακολούθησαν οι κ.κ. Λουκανίδης Τάκης, Μάρκου Κώστας και Γιάνγιανιν Ράικο ως σκάουτερ του Παναθηναϊκού καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Γκίσης και Γιώργος Κομψής ως σκάουτερ της GFD και τα ονόματα των αθλητών που σημείωσαν ήταν πολλά.
Την οργάνωση των αγώνων είχαν αναλάβει ο Υπεύθυνος του Δικτύου της GFD Σταμάτης Αργύρης και ο Γενικός Διευθυντής Βασίλης Αργυρίου συνεπικουρούμενοι από 2 εθελοντές – φοιτητές του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Σπάρτης και άλλους 3 του ΤΕΦΑΑ Σερρών.
Στην κατηγορία 1998 – 1999 θριάμβευσε η ομάδα του ΑΣ Πήγασος Ιωαννίνων που κέρδισε την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης με 2-1 ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Mundialito GFD Κομοτηνής.
Στην κατηγορία 1996 – 1997 η μεγάλη νικήτρια ήταν η ομάδα του ΑΣ Αίαντα Λαμίας που κέρδισε τους Κανονιέρηδες Θεσσαλονίκης με 2-1 με το γκολ να επιτυγχάνεται 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Δόξας Ελευθερίου Κορδελιού.
Στην κατηγορία 1994 – 1995 ο τελικός ήταν συγκλονιστικός αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν ισόπαλοι 1-1 και τελικά στα πέναλντι η ομάδα των ΑΕ Ποντίων Κατερίνης κατέβαλε με 3-1 την αντίσταση των Κανονιέρηδων με την Τρίτη θέση να καταλαμβάνεται από τους Μπέμπηδες 2001 Σίνδου.
Η τελετή λήξης ξεκίνησε με μία συγκινητική βράβευση ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και νυν σκάουτερ του Παναθηναϊκού του κ. Τάκη Λουκανίδη που κόσμησε τη διοργάνωση με την παρουσία του, ενώ τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν και οι εθελοντές, οι διαιτητές και οι γιατροί των αγώνων.
Στο αγωνιστικό μέρος οι βραβεύσεις και η τελική κατάταξη των ομάδων ήταν οι κάτωθι:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1998 – 1999
MVP: Παπαδόπουλος Χρήστος (Κατερίνη)
Πρώτος σκόρερ: Γιάτσιος Χρήστος (Ιωάννινα)
Βραβείο Fair Play: Αποστολίδου Αλεξάνδρα (Κομοτηνή)
Ομάδα Fair Play: Νηρέας Βέροιας
Τελική κατάταξη:
ΑΣ Πήγασος Ιωαννίνων
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης
Mundialito GFD Κομοτηνής
ΑΣ Νηρέας Βέροιας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1996 – 1997
MVP: Γιδάρος Γιώργος (Κορδελιό)
Πρώτος σκόρερ: Μιχαήλ Δημήτρης (Λαμία)
Βραβείο Σεβδυνίδης Βασίλης (Κομοτηνή)
Ομάδα Fair Play: Δόξα Πενταλόφου
Τελική κατάταξη:
ΑΣ Αίαντας Λαμίας
Κανονιέρηδες Θεσσαλονίκης
Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης
Mundialito GFD Κομοτηνής
Δόξα Πενταλόφου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1994 - 1995
MVP: Μπαλομάς Γιάννης (Μπάμπηδες 2001)
Πρώτος σκόρερ: Παπαγεωργίου Δημήτρης (Κατερίνη)
Βραβείο Fair Play: Νούσης Τραϊανός (Νάουσα)
Ομάδα Fair Play: Κανονιέρηδες
Τελική κατάταξη:
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης
Κανονιέρηδες Θεσσαλονίκης
Μπέμπηδες 2001 Σίνδου
Mundialito GFD Κομοτηνής
Ακαδημία Νάουσας