22 Ιαν 2009

ΠΑΡΕ(Μ)...ΒΑΣΣΕΙΣ


ΤΟ “ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ” ΑΠΑΙΤΕΙ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ




Δεν αισθανόμαστε καμία ανάγκη να ζητήσουμε την προβολή των ομάδων μας από κανέναν.

Αυτό όμως είναι υποχρεωμένη να το κάνει μια εφημερίδα που θέλει να ενημερώνει αντικειμενικά τους αναγνώστες της.

Δικαιούμαστε λοιπόν να εκφράσουμε την άποψή μας και θα το κάνουμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Όχι με διάθεση γκρίνιας , αλλά για να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού στην βελτίωση μιας εφημερίδας που απευθύνεται και σε παιδιά , άρα υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω να κρατάει “τα ίσα” και να προβάλει αντικειμενικά τις ειδήσεις που διαχειρίζεται.

Η ομάδα της Ακαδημίας του COSMOS μετά από 14 αγωνιστικές βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου της στο τουρνουά Κ. ΜΠΟΥΡΛΗΣ.

Είναι αήττητη (12 νίκες και 2 ισοπαλίες) και έχει την 5η καλύτερη επίθεση (49 γκολ) και την 4η καλύτερη άμυνα (12 γκολ) του τουρνουά.

Το ίδιο καλή είναι και η παρουσία της ομάδας του

ΜΙΛΩΝΑ (1) στον άλλο όμιλο. (1η και αήττητη)

Σωστά λοιπόν στο φύλλο 177 της εφημερίδας “Αθλητικό Πνεύμα” ο τίτλος στην σελίδα του τουρνουά Ακαδημιών αναφέρεται στην ομάδα της Ν. Σμύρνης ( «Αήττητος ο Μίλωνας»).

Και στο επόμενο φύλλο (178) όμως ο τίτλος στην ίδια σελίδα είναι «Ακάθεκτος ο Μίλωνας» και αναφέρεται στην εύκολη νίκη επί της 12ης στην βαθμολογία Δάφνης Π.Φ. Την ίδια αγωνιστική η ομάδα μας έφερε 2-2 με την άλλη αήττητη ομάδα του ομίλου (Renti Soccer) σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που από ότι φάνηκε δεν ήταν ιδιαίτερης σημασίας για όποιον βάζει τίτλους.

Και δεν θα ασχολούμαστε αν ήταν πρώτη φορά.

Δεν είναι όμως. Στο φύλλο 175 ο τίτλος «Ραντεβού με καλό καιρό» αναφέρεται στην αναβολή λόγω βροχής του αγώνα ΓΣΑ – ΤΡΑΧΩΝΕΣ την στιγμή που στον άλλο όμιλο υπήρχε το σούπερ-ντέρμπι

ΦΟΙΒΟΣ ΑΡΓ. - COSMOS όπου η ομάδα μας κέρδισε με 2-1 σ’ ένα μεγάλο ματς. (σημειώνουμε ότι η ήττα αυτή είναι η μοναδική που έχει η πολύ καλή ομάδα του ΦΟΙΒΟΥ).

Και ρωτάμε.. Είναι αντικειμενική η παρουσίαση?

Πως γίνεται να μην αναφέρεται ούτε μία φορά η ομάδα που επί 14 αγώνες παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου της ?

Δεν λέμε ότι υπάρχει πρόθεση , υπάρχει όμως ζήτημα επιλογής της σημαντικότερης είδησης.

Αξίζουν τίτλο (για τις Ακαδημίες μιλάμε) και ο ΦΟΙΒΟΣ ΑΡΓ. και η επίσης αήττητη ομάδα του RENTI SOCCER και άλλες ομάδες.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι της εφημερίδας να πάρουν τις παρατηρήσεις μας υπ’ όψιν τους.

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα play-off και αντί να διαβάζουμε τίτλους για τους αγώνες των ομάδων στον δρόμο για τον τελικό να βλέπουμε τίτλους μετεωρολογικού δελτίου του στυλ……

«Λιακάδα στους Τράχωνες» …..



στο πληκτρολόγιο ο
Η-Β



(Ηλίας Βάσσος)


ΥΓ. Στο τελευταίο φύλλο (179) ο τίτλος είναι «Καταπληκτικά παιχνίδια» , που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί σωστός αφού αρκετά παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και σημειώθηκαν αρκετά γκολ. Όμως αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν αυτή της Ακαδημίας μας που έφυγε με την νίκη από την έδρα της επί 11 ματς αήττητης Αναβύσσου !