20 Δεκ 2008

ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΑΑΑΑ)Χ!!


ΑΚΑΔΗΜΙΑ

(ΑΑΑΑ) Χ !!

2-2 ΜΕ ΤΟ RENTI

Ούτε μία , ούτε δύο αλλά 9 φορές ακούστηκε το ααχ! μας για τις ευκαιρίες που έχασε η ομάδα μας στο ντέρμπι με την ομάδα του Renti Soccer. Και άμα τα ααχ! είναι πολλά τα γκόλ είναι λίγα για να φέρουν την νίκη. Ιδιαίτερα αν αντίπαλος είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα που έκανε κι’ αυτή ευκαιρίες έχοντας μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Ερωτηματικά πάντως άφησε η φάση του 33΄ (γκολ η όχι ?) που θα την περιγράψουμε όπως την είδαμε αφήνοντας περιθώριο και για άλλες ματιές.

Η ισοπαλία αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Απ’ τη μια μένουμε αήττητοι και πρώτοι , απ’ την άλλη θα μπορούσαμε με νίκη ν’ αποσπαστούμε 5 βαθμούς απ’ το Renti.

Και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού έπρεπε να κερδίσουμε!!

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και στη πρώτη επίθεσή μας σε ωραίο σουτ του Κακαβούλα ο εξαιρετικός(όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια) τερματοφύλακας του Renti απέκρουσε πολύ ωραία σε κόρνερ χαμηλά στη γωνία του.

Η ομάδα μας προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 3΄. Σε μια φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή η μπάλα μετά από ασθενή απόκρουση αμυντικού στρώθηκε στον Μπαλούτσο που με ψύχραιμο βολεδάκι στη δεξιά γωνία έγραψε το 1-0.

Στο 9΄ πεταχτήκαμε για να πανηγυρίσουμε το δεύτερο γκολ , όταν ο Κακαβούλας έπιασε τρομερό βολέ προς το αριστερό παραθυράκι , όμως ο τερματοφύλακας με εκπληκτική αντίδραση πετάχτηκε στο γάμμα παραχωρώντας κόρνερ.

Στην επόμενη φάση η μπάλα έφυγε στ’ αριστερά για το Renti , γύρισε πολύ ωραία στο κέντρο της περιοχής μας και ο επερχόμενος επιθετικός με απευθείας πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 11΄ σόλο του Μούρτζη και σούτ με το δεξί από καλή θέση η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 15΄ κερδίσαμε κόρνερ. Ο Κακαβούλας εκτέλεσε χαμηλά σημαδεύοντας τον προωθημένο Κολάγκη κι’ αυτός με βολέ στην κίνηση πέτυχε ένα φοβερό γκολ δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα μας.

Διπλή ευκαιρία ένα λεπτό μετά με σούτ του Κακαβούλα να βρίσκει σε αμυντικό και πλασέ του Λάλα στη συνέχεια άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η αντίπαλη ομάδα είχε την πρωτοβουλία και πίεσε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν σε συρτό διαγώνιο σουτ απ’ τα δεξιά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Με ευκαιρία για το Renti ξεκίνησε και το Β΄ημίχρονο αλλά στο σουτ που έγινε πρώτα ο Σαμπατάκος με το πόδι και στη συνέχεια το δοκάρι μας γλύτωσαν απ’ το γκολ.

Φοβερή ενέργεια του Κακαβούλα στο 33΄ που με σουτ από τα 20μ. έστειλε την μπάλα στο γάμμα της αντίπαλης εστίας. Ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα αυτή κτύπησε στο μέσα σίδερο του δοκαριού και με δεύτερη προσπάθεια ο γκολκήπερ την κόλλησε στο δοκάρι πριν ξαναπεράσει την γραμμή.(ήταν λίγο γκολ κύριε διαιτητά! ).

Στο 36΄από ελεύθερο του Σαμπατάκου ο Μούρτζης έφυγε μπροστά έκανε όμως κοντρόλ προς τ’αριστερά και το σουτ αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Φάουλ για το Renti στο 39΄. Καλή εκτέλεση , ο τερματοφύλακάς μας ενώ φάνηκε ότι θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ξεγελάστηκε και παρά την προσπάθεια του να την βγάλει εκείνη κατέληξε βασανιστικά στα δίχτυα για να γίνει το 2-2.

Μεγάλη ευκαιρία με σούτ στο δοκάρι απ’ τον Μπούζα στο 41΄ ενώ στο 47΄ φοβερή ενέργεια με προβολή στον αέρα απ΄τα δεξιά του Κουτσομύτη (welcome back !) έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα για να την σπρώξει (λάθος) ο Μούρτζης στην κενή εστία και ο διαιτητής να ακυρώσει το γκολ (σωστά) σαν οφσάιτ.

Και το παιχνίδι τελείωσε με τον Μούρτζη να σουτάρει από καλή θέση άουτ.

Μεγάλο παιχνίδι απ’ τον Κακαβούλα (που άξιζε ένα γκολ) και άριστος στην άμυνα ο Ταμπάκης. Πολύ καλός ο Λάλας στο Α΄ ημίχρονο , ενώ και ο Σαμπατάκος ήταν καλός (αν και άτυχος στο γκολ της ισοφάρισης). Ουδείς υστέρησε.

Σύνθεση: Σαμπατάκος , Ταμπάκης , Μπαράκος , Κολάγκης , Μπούζας Γ., Μπαλούτσος (40 ΄Κουτσομύτης) , Κακαβούλας , Λάλας (35΄ Μπούζας Θ.) , Μούρτζης.  


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο Video,που ακολουθεί με φάσεις του αγώνα,ακούγεται το επίσημο τραγούδι του EURO2008.